התקנת מערכות כיבוי אש הנו שירות אשר חובה על כל בעל עסק או אדם שמנהל מוסד ציבורי לדאוג שייעשה. בלי שירות זה, ובלי אספקת מערכת כיבוי אש נדרשת, לא יינתן רישיון עסק או רישיון הפעלה למוסד. רק חברת בטיחות אש תוכל לדאוג להתקנת המערכת וגם לעדכון הלקוח בדבר השינויים בתקנים והצורך לעדכנם פיזית בעסק.
מדוע אתם מציינים שזה רק לעסקים? מה עושה דייר בבית מגורים שמעוניין להתמגן מאש?
החוק מתייחס לעסקים בלבד. יחד עם זאת, לדייר עומדת הזכות לרכוש מטף כיבוי אש, ואפילו להתקין גלאי עשן עצמאי. בשונה מגלאי של מערכת כיבוי אש, הוא אינו תלוי בחיווטים ובאלקטרוניקה פולשנית. באמצעות הברגה לקיר ניתן לקבע אותו, ממש כמו תליית תמונה. גלאי זה מותקן בדרך כלל באזור המטבח, 3-4 מ' מהכיריים וכך ניתן לבשל בהם מבלי שהוא יופעל, ומנגד – לזכות בהפעלתו כאשר שוכחים לכבות. כשזה קורה, נשמעת סירנה ותו לא. אין ספרינקלר.
אם הבית שלי הוא גם משרד, אני צריך להתקין מערכת כיבוי אש?
לא. מדובר רק בשטחים שהוגדרו מסחר או תעשייה. בהקצאת קרקעות, מחליטה הוועדה המחוזית מהו ייעוד הקרקע, וזו הסיבה שרוב המושבים והערים בארץ בנויים על בסיס ריכוז של שטחי מגורים לעומת ריכוז של שטחי מסחר/תעשייה. ככל שבית העסק שלך ממוקם באחד מהאחרונים, אתה צריך לדאוג שתהיה בו מערכת כיבוי אש. חברת ברישיון המבצעת התקנת מערכות כיבוי אש תוכל להתקין זאת בעסק שלך.
ישנה שמועה לפיה התקנת ספרינקלרים מתרחשת גם אחרי שהמערכת כבר הותקנה: מתי?
כאשר אתם, בתור לקוחות עסקיים, מבקשים לכנס ישיבה לגבי שינוי המיקום שלהם. אם נציגי חברת התקנת מערכות כיבוי אש מצאו שזה נכון מבחינה תקנית, הם יפרקו ולאחר מכן יבצעו התקנת ספרינקלרים בחדר החדש. כמו כן, כאשר אתם מבקשים לעבור משרד, ישנו צורך בפירוק כל המערכת, כולל התקנת ספרינקלרים במשרד בכתובת החדשה. חשוב לציין כי על אף שספרינקלרים הם אביזרים תמימים למראה, הם מאד מסוכנים לתפעול עצמאי. אל תגעו ואל תשחררו הברגות מהם. תנו לאיש מקצוע אשר בקיא בהתקנת מערכת כיבוי אש לעשות את העבודה עבורכם. רק הוא יוכל לפרק בהצלחה את המתזים ולהתקין אותם במקום החדש על פי התקנים הישראלים המורשים.